Abam Polis ni I yang Punya
Abam PDRM (Taken)

Abam Polis@PDRM@badan beruniform. Ramai yang kata golongan ini kerjanya berisiko dan tak layak amik perlindungan takaful- AIA Public Takaful.

Tidak percaya? Katakan ada agent insurance or takaful, call, bagitau jer kerja polis, terus dia tanya isteri tuan kerja apa?

Kenapa?

Sebab kebanyakan agent insurance or takaful akan kata, kerjaya berisiko, loading dan akan mahal. (bab loading ini saya akan cerita kemudian)

Well, saya sebagai agent menafikan sekeras-kerasnya, my husband ada coverage hibah, medical card dan ada perlindungan lagilah. Semua dengan AIA Public Takaful. Depa ni pun orang, anak bini pun orang, apa hal tak leh cover kan?

Takkan kerja sebagai anggota PDRM di kira tidak bermaruah? Pejuang dan penjaga keamanan kot. I lagi untung, kira cam ada bodyguard, so kena bagilah mereka protection, baru fair and square kan? (speaking pulak)

In order mereka ni nak dapatkan protection baik medical card AIA public Takaful atau pelan hibah atau perlindungan gaji, syaratnya mesti sihat walafiat, manusia dan mampu membayar sumbangan (kesian kat agent, nak kena jaga PR).

Kenapa mereka kena ada both medical and income protection, especially dari AIA Public Takaful? Kerana abam PDRM punya keluarga, anak bini untuk di sara dan dijaga. Mereka juga hendakkan yang terbaik untuk keluarga mereka. Tidak adil kami agent menolak mereka.

Off course, sumbangan bulanan mereka berbeza dari mereka yang bekerja sebagai guru (contoh). Again, ia adalah kerana LOADING – risiko pekerjaan mereka, ada yang bawa senjata 24 jam, ada yang undercover dan ada yang jaga trafik.

Apa risiko yang mereka hadapi? Kena tembak, kena langgar dan sebagainya.

Satu kereta langgar 2 polis trafik dalam 2 insiden
Baca lebih lanjut di https://www.mstar.com.my/lokal/semasa/2019/06/24/polis-trafik-dilanggar/#ddq1drccL60qPOrl.99

Semua kerja berisiko, just risiko rendah atau tinggi. Amat tidak adil jika pihak AIA Public Takaful mengenepikan jasa dan sumbangan mereka.

Perbezaan harga sumbangan adalah untuk meraikan kerja mereka. No worries, saya pernah bagi satu polisi bernilai 1 juta pada seorang pegai kanan PDRM umur 40, bulanan baru RM667.00 bersamaan RM22 sehari.

Apa yang abam PDRM ni dapat? Hassle free hidup dia, kira package dia amik lengkap cover kos pendidikan.

‘Yuran UTM naik mendadak, bebankan mahasiswa’
Artikel Penuh : https://www.sinarharian.com.my/article/40659/BERITA/Nasional/Peningkatan-kos-punca-yuran-UTM-naik
© 2018 Hakcipta Terpelihara Kumpulan Karangkraf

Ada cash value yang abam pdrm aka polis boleh keluarkan, tak perlu tunggu matang, janji tinggalkan RM2,000 dalam akaun tersebut.

Duit anak kahwin pun boleh guna sini. Tak caya, next post saya akan share bab cash value abam polis.

Tunggu lagi? Meh call #IdayuAia #IdayuAhmad di talian 016 444 2334 bagi mendapatkan sebutharga/quotation untuk anda.

Anda berhak melindungi diri dan keluarga anda, kerana kerjaya anda sungguh hebat.

-Idayu Ahmad-