Kerja kami sebagai agent, membuatkan kami banyak bertemu dengan ramai orang, banyak kisah yang kami dengar, baik sedih atau gumbira.

Menurut kajian yang diperoleh daripada Bank Negara Malaysia (BNM), didapati bahawa 75 peratus daripada rakyat Malaysia tidak mempunyai simpanan sebanyak RM1,000.: Sumber

Semuanya berkisar dengan permasalahan hidup, kekangan kewangan, kesukaran menyimpan dan sebagainya.

Bukan kita tidak berusaha, saya yakin ramai dikalangan kita membuat pelbagai kerja dalam satu-satu masa. Umpama kata joker, agent insurance adalah penjawat awam yang terluka (pinjam kata kata sapa ini, saya kurang ingat)

Kita berusaha siang malam mencari rezeki lebih buat keluarga rezeki demi menjanjikan kehidupan yang lebih selesa. Betul tak, ada antara kita bila mana ads rezeki lebih,membeli makanan yang sedap-sedap untuk keluarga?

Makan bersama ahli keluarga kenangan manis kan?

Selama ini usaha kita bekerja amat berbaloi jika seluruh ahli keluarga bergembira. Kita rasa tenang dan keletihan itu hilang. Berbaloilah pasangan kita tidak bekerja atau bekerja, kerana sama sama berusaha untuk membentuk keluarga bahagia.

Sedang kita leka bekerja memgumpul wang simpanan, kita terlupa masih ada cara mudah untuk menyimpan untuk masa hadapan atau tatkala musibah menimpa, melalui AIA Public Takaful ( A Life Legasi)

Kita hanya pikirkan yang positif, kita optimis pada masa hadapan. Ia satu perkara yang baik. Akan tetapi ada sebuah hadith mengatakan:

5 perkara sebelum 5 perkara yang lain : Sumber

Tetapi kemungkinan tetap ada, manakan manusia hidup tanpa ujian, kerana ujian ini bertujuan membuatkan kita kembali kepada-NYA. Ya kita penat bekerja, kita merasakan semuanya adalah kerana usaha kita, bukan kerana atas kehendak yang Esa. Maka kita lupa bersyukur, padahal semua yang berlaku atas izin Allah.

Atas sebab itu, kita harus ingat 5 perkara ini, kerana dengan mengingatinya, pelbagai keajaiban boleh berlaku. Kita akan bersedia untuk ke ‘sana’ kerana ia adalah kehidupan yang abadi.

Dalam perjalanan untuk kita ke alam fana, maka kita perlu membuat beberapa checklist. Amalan, ibadat dan semua yang kita lakukan di bumi Allah.

Sedekah, doa anak yang soleh/solehah dan ilmu yang bermanafaat merupakan jambatan kita mendapat pahala berterusan walaupun kita telah meninggalkan dunia.

Kita sibuk mencari rezeki hinggakan kita terkurangkan amalan akhirat (nauzubillah). Kita terkurangkan mengaji, kerana menyediakan dana pendidikan untuk anak-anak (nauzubillah). Kita kurang bersedekah, kerana merasakan rezeki kita tidak cukup (nauzubillah).

Tahukah anda dengan A Life Legasi plan anda boleh menyediakan 1 dari 3 perkara sebagai bekalan ke sana? Apa tu – Sedekah . Bagi membantu anda mempercepatkan dana kewangan untuk pendidikan anak-anak anda , pelan A life Legasi ini boleh membantu. Insyallah, berkat uasaha anda, ada rezeki untuk mereka yang anda sayang.

Pelan yang membolehkan anda terus membuat amal jariah (sedekah) walaupun anda tiada.

Apa yang menarik akan pelan ini? Ia oleh menyediakan pelindungan untuk anda dan keluarga anda di samping anda membuat kebajikan dalam masa yang sama.

Sound interesting bukan?

Jadinya anda perlu hubungi saya, jangan bertangguh kerana anda masih lagi mampu membuat keputusan. Jangan kata NEXT TIME, maybe anda takkan ke temu THE RIGHT TIME selepas ini.

Call atau wasap saya di www.wasap.my/60164442334/AIA

Atau klik ini untuk memudahkan saya menghubungi anda semula https://idayuahmad.typeform.com/to/zTi4Wc