Dari kelmarin non stop saya terima whatsapp dan pm berkenaan pengumuman kerajaan mengenai penangguhan ini. Bagi ia satu pengumuman yang bagus, tepat pada masanya.

Penangguhan 3 bulan kepada mereka yang dijangkiti covid 19 : Sumber

Ada yang kurang jelas, dan menganggap ia adalah automatik macam pengumuman baru baru ini. Tak, ia harus di pohon. dan ada beberapa kriteria yang perlu di patuhi. Antaranya

  1. Pesakit Covid19 atau dikuarantin – perlu surat doctor
  2. Individu yang berpendatan harian yang terjejas kerana PMO – Apa jua bukti
  3. Individu yang diberhentikan kerja – Surat pemberhentian kerja
  4. Indidvidu yang dikurangkan gaji/ tak boleh buat ot ke – Surat majikan
Kementerian Sumber Manusia menyifatkan kenyataan Pengarah Eksekutif Persekutuan Majikan Malaysia, Shamsuddin Bardan yang 100,000 rakyat Malaysia akan kehilangan kerja jika Covid-19 berterusan hingga akhir tahun ini hanya spekulatif.

Kemudian minta bantuan agen cam #IdayuAhmad untuk uruskan segala yang berkenaan. Tarikh mula adalah pada 1 April berakhir 31 Disember 2020.

Walaupun anda tidak membayar, polisi anda masih on, claim dan masuk ward semua akan diurus oleh AIA Public Takaful. Walaupun pihak Hospital tak nak tangguh bayaran.

Makanya, nikmat mana yang kamu dustakan. Dalam pada kita menghadapi peperangan dengan benda yang tidak boleh di lihat dengan mata kasar, Allah bagi kita pelbagai nikmat.

Jadi bersyukurlah. Dari tak ada, ada.

Jika anda berminat dengan pakej AIA Public Takaful boleh hubungi

www.wasap.my/60164442334/AIA

https://idayuahmad.typeform.com/to/zTi4Wc