Kerja – Satu Cabang Ibadah

YA, KITA BEKERJA KERANA IA PUNCA REZEKI KITAKita bekerja kerana ia ibadah dan demi untuk meneruskan kelangsungan hidup. Memastikan anak-anak dan isteri dapat menjalani kehidupan dengan baik, cukup makan dan pakainya.Jika berkemampuan, kita inginkan yang terbaik untuk waris kita. Atas sebab itu lah, kita berusaha…

Berlaku jujur, susah ke?

Kesan tidak jujur membawa pelbagai efek, nak tak nak ketika #covid19, menyerang. Atas sebab inilah, orang yang tidak berdosa terkesan sama. KKM telah menggariskan panduan tertentu dalam menangani pandemik ini, tapi masih ada segelintir yang ingkar. Kenapa? Takut mungkin atau mereka ini kurang kasih sayang….

Pakej Rangsangan Ekonomi

Saya bukan pakar ekonomi. Pakar ekonomi pun dalam keluarga sendiri. Planning hebat, kekadang hasil ke Laut China Selatan. Nama dah manusia kan, lagi tak terantuk, tak sedar diri, Saya tak nak ulas bab ini, sebagai ramai ahli ekonomi yang dah ulas dan buat kesimpulan. Bagi…

Sekarang atau Next Time?

Kerja kami sebagai agent, membuatkan kami banyak bertemu dengan ramai orang, banyak kisah yang kami dengar, baik sedih atau gumbira. Semuanya berkisar dengan permasalahan hidup, kekangan kewangan, kesukaran menyimpan dan sebagainya. Bukan kita tidak berusaha, saya yakin ramai dikalangan kita membuat pelbagai kerja dalam satu-satu…

Medical Card Kalis #Covid19?

Tempek kat dahi, rebus dan minum, tak tentu akan hilang #covid19. Be it medical card individu or kelompok. Sharing covarege or even 1 million per year. Semuanya tak bernilai once kena #Covid19, Nauzubillah! Same goes to #AIAPublicTakaful, walaupun kita ada limit tahunan tinggi, tapi still…