Pakej Rangsangan Ekonomi

Saya bukan pakar ekonomi. Pakar ekonomi pun dalam keluarga sendiri. Planning hebat, kekadang hasil ke Laut China Selatan. Nama dah manusia kan, lagi tak terantuk, tak sedar diri, Saya tak nak ulas bab ini, sebagai ramai ahli ekonomi yang dah ulas dan buat kesimpulan. Bagi…

Sekarang atau Next Time?

Kerja kami sebagai agent, membuatkan kami banyak bertemu dengan ramai orang, banyak kisah yang kami dengar, baik sedih atau gumbira. Semuanya berkisar dengan permasalahan hidup, kekangan kewangan, kesukaran menyimpan dan sebagainya. Bukan kita tidak berusaha, saya yakin ramai dikalangan kita membuat pelbagai kerja dalam satu-satu…

Medical Card Kalis #Covid19?

Tempek kat dahi, rebus dan minum, tak tentu akan hilang #covid19. Be it medical card individu or kelompok. Sharing covarege or even 1 million per year. Semuanya tak bernilai once kena #Covid19, Nauzubillah! Same goes to #AIAPublicTakaful, walaupun kita ada limit tahunan tinggi, tapi still…

Oh #COVID19

Selepas apa terjadinya di #Wuhan dan negara -negara lain, kita Malaysia juga melaluinya. Walaupun pelbagai sharing dan education telah dibuat, termasuk rayuan, perkara ini di pandang ringan oleh sesetengah netizen. Tujuan adalah mengelakkan penyakit ni berkembang! Tetapi sama seperti sesetengah para pendidik hadapi, sukarnya mengajar…

Polisi Lapsed!

Kita selalu salahkan agen AIA Public TAKAFUL polisi tak leh guna. Sebab kita manusia senantiasa mencari alasan. Kekedang kita nak agent tu peringat kita, agar kita tidak terlupa. Akan tetapi bila tiba masanya, kita merasakan mereka (agent) mengganggu hidup kita, lalu kita blok segala mak…

Paid Off 2018

The event was in Concorde Kuala Lumpur, near KLCC. Tetiba jer Bahasa Inggeris. Tersanggat happy, bila bos AL Hijrah Advisory bagitau saya selected untuk terima award untuk tahun lepas. Alhamdulillah! Nak cerita bab ni memang makan 3 hari 3 amalam nak mengarang, but nanti saya…

Terma Takaful

Kesemua maklumat ini di ambil dari page aia malaysia Apakah itu Takaful? Akta Perkhidmatan Kewangan Islam 2013 (IFSA 2013) mengistilahkan takaful sebagai “sesuatu perkiraan yang berasaskan pertolongan secara bersama yang di bawahnya peserta takaful bersetuju menyumbang kepada sesuatu kumpulan wang sama yang menyediakan manfaat kewangan…